Строй Груп 20
Строителни услуги и ремонтни дейности в град Плевен

Лепене на камък

Лепенето на камък е един трудоемък процес, който изиска професионална намеса.

Ще Ви запознаем накратко с неговите специфики на работа.

При залепването на естествен камък върху цокъла на къщата най-важно е да се използва гъвкаво лепило за плочи, което ще спомогне да обере температурните разширения. Трябва да използвате качествено лепило за тяхното залепване, понеже ще бъдат подложени на атмосферни условия.

Лепилото, на което сте се спряли се разтваря в съд с вода и трябва да се разбърка с миксер. Остава се за около 5 минути /за да озрее/, след което отново се разбърква.

За да постигнете максимална покриваемост между двете: основата и камъка/плочата/ е необходимо да нанесете лепилото и на двете повърхности. Благодарение на това ще постигнете по-сигурно залепване.

Естествените камъни се използват за външно и вътрешно декориране. С тях може да облечете огради, басейни, сгради, пътеки, камини.

Когато трябва да направите своя избор за камък трябва да се съобразите с неговото предназначение. В зависимост от характеристиките си, природните продукти имат различно приложение. Ако сте решили да покриете фасадата, трябва да изберете студоустойчиви и леки плочи с нисък коефициент на водопоглъщане. Ако фасадата е с цокъл, съответно камъкът трябва да е с висока якост.

Предимството, когато избирате естествени камъни е, че те притежават здравина и издръжливост, които не се повлияват от киселини и други химически вещества и дори не променят цвета си.

Важно е да отбележим, че фугите, които се оформят при тяхното залепване, могат да се запълнят едва след като лепилото и изсъхнало и се е втвърдило. Ширината на фугите не бива да превишава 20 мм. Тяхното запълване трябва да стане чрез гъвкава фугираща смес. Благодарение на аквастатичния ефект, водата се задържа на повърхността под формата на капки и не прониква в структурата на фугата.

Приготвянето на фугиращата смес се осъществява по същия начин както лепилото: разбърква се в съд с вода, след което се оставя за около 3 минути, след това отново се разбърква. С помощта на стоманена шпакла се нанася и заглажда с ширина малко по-малка от ширината на фугите. Накрая фугите се оформят с мокра гъба.

 

Надяваме се да сме Ви били полезни с нашите съвети.

 

Но все пак оставете тази работа на професионалистите в тази област. Ако сте решили да придадете нов облик на своята къща или сте решили да залепите камък, за да промените интериора си – доверете се на Строй Груп 20.

Нашият екип е на разположение, за да отговори на Вашите очаквания.