Строй Груп 20
Строителни услуги и ремонтни дейности в град Плевен

Лепене на плочки (фаянс и теракот)

Започвате ремонт в къщи и имате нужда от майстор за лепене на плочки?

Екипът на Строй Груп 20 ще Ви помогне в това начинание. Решили сте да обновите терасата и да я застелите с плочки или да сложите в коридора, за да може по-лесно да става почистването? Тук наистина ще имате нужда от професионалната ни намеса.

Не се колебайте да ни потърсите и да обсъдим от какво точно имате нужда.

Поставянето на плочки е сложна работа, като се започне първо от вида, който трябва да изберем. Има различни видове, които се предлагат на пазара – интериорни, екстериорни, декоративни. Всичко зависи от това къде сте решили да ги поставите.

Те се делят на класове, които се отличават по своето качество.

Отивайки в магазина избирате плочки на визия, но дали те са подходящия за Вас – само професионален майстор може да Ви каже.

Можем да започнем с изготвянето на проект, който ще спомогне и до достигането на крайната цена.

 

Основните правила, които трябва да се спазват при поставянето на плочки, без значение какъв вид, дизайн или размер са:

- Между плочките винаги трябва да има фуга от поне 1 милиметър;

- Важно е да отбележим, че стенните плочки трябва да стъпват върху тези на пода;

- Ще поставяте плочки на стените – те трябва да са правилно измазани. Може да има известно отклонение от 3 мм, което може да бъде обрано от лепилото на плочките. По – голямо отклонение не е желателно;

- Подът е хубаво да се нивелира със замазката, а не с избраните плочки.

 

Гаранция за добре залепени плочки се постига чрез следването на тези правила.

Ако трябва да поставите плочки в банята е задължително да си направите чертеж, на който ще отбележите важните места в помещението – мръсния канал, вратите, кутиите за прикриване на тръби /ако има такива/ и разбира се да не забравим и санитарията. Благодарение на него ще следите за отклонение, което не би трябвало да бъде налично ако началната точка на полагане на първите редове е съобразено с разграфяването.

Когато сте изправени пред дилемата дали да поставите плочки в дадено помещение е важно да отбележим:

Плочки е хубаво да се поставят в помещения, които имат вероятност за влага и се търси по-лесно почистване. В днешно време се предлагат на пазара разнообразни вариации на фаянс, теракот, гранитогрес в цветови нюанси, които ще се припокрият с Вашия интериор или екстериор.
Имате пълната
свобода да изберете функционална и красива подова настилка, но незабравяйте, че тя трябва да е и здраво направена, като се има предвид всекидневната й употреба. Полагането на плочки е приемливо за коридори, бани, стълбища, алеи и пътеки в дворове.

В поставянето на плочки се изисква прецизност. Това не е работа за всеки.

Затова доверете се на екипа от специалисти на Строй Груп 20, от които ще получите безценни съвети и ще се насладите на перфектно свършена работа.